Esklusiivinen 7 vaiheen jalkapallon vedonlyöntistrategia

Metsästäessäsi täydellistä tapaa voittaa rahaa lyömällä vetoa jalkapallosta olet ehkä saattanut törmätä joihinkin strategioihin, jotka ovat vaikuttaneet hieman liian hyvältä ollakseen totta.

 • Vältä maksullisia strategioita
 • Käytä minun ilmaisia strategioitani
 • Pelaamiseen sisältyy aina riski

Etsiessäni uusia reseptejä ja ideoita törmään usein edullisesti valmistettaviin ruokiin, jotka reseptin laatija kuitenkin kehuu parhaan makuiseksi ruoaksi koskaan. Näiden reseptien kokeileminen tuntuu aina yhtä houkuttelevalta idealta, mutta useimmiten lopputulos maistuu kamalalta.

Tiedostin kuitenkin koko ajan riskin sille, ettei ruoka tule maistumaan yhtä hyvältä, kuin mitä reseptin laatija lupailee. Sama pätee myös jalkapallon vedonlyöntistrategian valintaan. Monet netissä rahapelejä pelaavat menettävät paljon rahaa erehdyttyään maksamaan maksullisesta jalkapallostrategiasta, joka lupaa suuria voittoja, mutta epäonnistuu vastaamaan näihin lupauksiin.

Et varmaan halua olla yksi näistä, joten miltäpä kuulostaisi päästä käsiksi omiin eksklusiivisiin jalkapallon vedonlyöntistrategioihin? En lupaa, että voitat näillä strategioilla aina valtavia rahasummia, mutta kerron reilusti ja rehellisesti, miten jalkapallon vedonlyöntistrategia toimii sekä mitä voit odottaa sen tarjoavan sinulle. Kuulostaako hyvältä?

Jatka lukemista, niin saat tietää, millaisia nämä eksklusiiviset jalkapallon vedonlyöntistrategiat oikein ovat.

1. Back / Lay -vedonlyönti

Kun teen ruokaa keittiössäni, pyrin aina valmistamaan parhaan mahdollisen ruoka-annoksen asiakkailleni. Jopa kotonakin kokatessa tähtään aina täydellisyyteen, koska rakastan herkullista ja tuoreista aineista itse tehtyä ruokaa.

Toisinaan minun täytyy kuitenkin reagoida nopeasti muutoksiin suunnitelmassa. Joskus tämä tarkoittaa sitä, että joudun vaihtamaan alkuperäisen reseptini johonkin perinteiseen keittokirjastani löytyvään reseptiin. Ns. Back/lay -vedonlyöntistrategia muistuttaa tätä tilannetta, ja se voi tuoda sinulle mukavasti tuottoa oikein käytettynä.

Aluksi on tärkeää ehkä ymmärtää, mitä termeillä back ja lay tarkoitetaan. Back-veto on tavallinen veto, jonka teet perinteisesti jollakin netin vedonvälittäjällä. Se voi olla esimerkiksi Real Madrid voittaa. Lay-veto tehdään vedonlyöntipörssissä, ja siinä lyödään vetoa tiettyä tapahtumaa vastaan.

Back tarkoittaa tässä siis sitä, että lyöt vetoa siitä että jokin tietty asia tapahtuu. Lay puolestaan tarkoittaa vedonlyömistä siitä, että tiettyä asiaa ei tapahdu.

Tämän pohjalta voimme siirtyä itse back/lay -vedonlyöntistrategiaan jalkapallossa. Helpoin tapa strategian toteuttamiseksi on lyödä vetoa tietyn ottelun tuloksesta; esimerkiksi Real Madrid voittaa Barcelonan. Uskot tämän ottelun päättyvän jommankumman joukkueen voittoon, joten teet lay-vedon vedonlyöntipörssissä 4.5 kertoimella määrittäen panokseksi 10€. Real Madrid siirtyy johtoon, jolloin vedonvälittäjän tasapelille tarjoama kerroin kasvaa 6.0.

Voit nyt tehdä back -vedon (tavallinen veto) vedonvälittäjän live-vedonlyöntiosiossa käyttämällä panoksena 6.50€. Riippumatta ottelun lopputuloksesta, tulet jäämään voitolle – vaikkakaan summat eivät välttämättä ole kovin merkittäviä. Jos esimerkissä käytetty ottelu päättyy tasapeliin, jäät 4€ voitolle, kun taas jommankumman joukkueen voittaessa jäät voittoa kertyy 3.50€.

Kaikkien muidenkin jalkapallon vedonlyöntistrategioiden tapaan asioiden pitää kuitenkin mennä niin, että hyödyt siitä itse. Tässä tapauksessa esimerkkitapauksessa tehty maali kääntyi edukseni ja teki back-vedon tekemisestä mahdollista korkeammilla kertoimilla. Back/lay -vedonlyönti on kuitenkin hyvä tapa tehdä voittoa, ja se on myös yksi omista suosikkistrategioistani jalkapallovedonlyöntiin.

 • Ymmärrä, mitä back/lay -vedonlyönti tarkoittaa
 • Käytä vedonlyöntipörssiä
 • Seuraa ottelua livenä

2. Arvovedot

Sujuva ruoanlaitto keittiössäni vaatii sitä, että tietyt asiat ovat aina omalla paikallaan. Kun teen ruokaa paineen alla, minun täytyy pystyä ajattelemaan nopeasti, mitkä ainesosat auttavat tekemään annoksesta herkullisen. Tässä tilanteessa tiedoista ja kokemuksesta on hyötyä. Kaikki ruoka-annokset voivat mennä pilalle – ja sama pätee myös vedonlyöntiin. Opettelemalla tunnistamaan arvovetoja pääset kuitenkin niin lähelle taattua voittoa jalkapallovedonlyönnissä, kuin vain mahdollista.

Arvoon perustuva vedonlyönti on hyvin henkilökohtainen jalkapallon vedonlyöntistrategia, koska yhden pelaajan arvokkaana pitämä veto voi olla jotain ihan muuta toisille. Arvovedolla tarkoitetaan sellaista vetoa, jossa uskot tietyn jalkapallo-ottelun tapahtuman (esimerkiksi kotivoitto) olevan todennäköisempi, kuin mitä vedonvälittäjä on arvioinut.

Otetaan käytännön esimerkki. Vedonvälittäjä on arvioinut Liverpoolin voittotodennäköisyydeksi 5.00, mikä merkitsisi 20% todennäköisyyttä voittaa ottelu, mutta sinä uskot vahvasti, että joukkueella olisikin 25% todennäköisyys voittaa peli. Tässä on kyseessä arvoveto. Joku toinen voi olla kanssasi eri mieltä, ja juuri tämä tekee arvovedonlyönnistä henkilökohtaisen jalkapallon vedonlyöntistrategian.

Käyttämällä kaavaa (kerroin x todennäköisyys%) / 100 voit laskea vedon arvon. Palataanpa vielä takaisin edellisen kappaleen esimerkkiin. Vedonvälittäjän laskema kerroin on 5.00, mutta me arvioimme Liverpoolin voiton todennäköisyydeksi 25%, joka olisi kertoimena ilmaistuna 4.0. Käyttämällä kaavaa voimme laskea vedon arvoksi: (5 x 25) / 100 = 1.25. Jos lopputulos on suurempi kuin 1, kuten tässä tapauksessa, käsissäsi on arvoveto.

Jos olet valmis tekemään töitä ja opit tunnistamaan helposti arvokkaat vedot, tämä on käytännössä paras mahdollinen jalkapallon vedonlyöntistrategia.

 • Henkilökohtainen arvio
 • Etsi arvokkaita vetoja
 • Käytä laskukaavaa

3. Matched Betting -vedonlyönti

Minulla on omat luottoreseptini, joiden puoleen voin kääntyä aina tarvittaessa, sillä tiedän niiden tuottavan hyviä tuloksia joka kerta. Voin luottaa siihen, että näiden reseptien avulla ruoka tulee uunista ulos aina täsmälleen samanlaisena kerta toisensa jälkeen. Tästä on apua silloin, kun minun pitää valmistaa jotain, mistä kaikki pitävät varmasti.

Samaan tapaan kuin keittiössä, minulla on myös vedonlyöntiin joitakin tiettyjä strategioita, joiden puoleen voin kääntyä silloin, kun haluan nähdä varmoja tuloksia. Yksi näistä jalkapallon vedonlyöntistrategioista tunnetaan englanninkielisellä termillä ‘matched betting’.

Väittäisin, että tämä on käytännössä ainut jalkapallon vedonlyöntistrategia, joka on täysin riskitön. Toki virheitä sattuu kaikille – olen itsekin leikannut haavan sormeen vihanneksia pilkkoessa, joten virheiden tekeminen on täysin inhimillistä. Mitä jalkapallon vedonlyöntistrategioihin tulee, matched betting on kuitenkin kaikkein luotettavin vaihtoehto.

Tämä jalkapallon vedonlyöntistrategian resepti muistuttaa pitkälti listan ensimmäistä strategiaa. Matched betting hyödyntää myös back/lay -vetoihin perustuvaa taktiikkaa, jossa vedot tehdään perinteisellä vedonvälittäjällä sekä vedonlyöntipörssissä. Matched betting eroaa back/lay -vedonlyönnistä siten, että siinä käytetään vedonvälittäjien tarjouksia taattujen tuottojen ansaitsemiseksi jalkapallovedoilla.

Tarkemmin sanottuna tulet käyttämään tarjousta, jossa vedonvälittäjä tarjoaa tekemääsi vetoa vastaavan suuruisen ilmaisvedon. Lyömällä vedonvälittäjällä tekemääsi vetoa vastaan vedonlyöntipörssissä (lay bet) sekä saamalla ilmaisvedon, et yksinkertaisesti voi hävitä.

Kun saat ilmaisvedon voit lyödä sitä vastaan vetoa vedonlyöntipörssissä varmistaaksesi, että jäät voitolle. Huolellinen ja tarkka vedonlyöjä voi tehdä tasaisesti voittoa joka viikko hyödyntämällä matched betting -strategiaa. Vedonvälittäjät tarjoavat jatkuvasti uusia tarjouksia niin uusille kuin vanhoillekin asiakkaille, joten voit hyödyntää niitä tienataksesi rahaa matched betting -strategian avulla.

Matched betting vaatii onnistuakseen aikaa ja huolellista suunnittelua, mutta saatuasi hieman kokemusta ja laadittuasi oman suunnitelmasi, siitä tulee todennäköisesti sinunkin luottostrategia jalkapallovedonlyöntiin.

 • Lähes täysin riskitön
 • Käytä tarjouksia
 • Back/lay -vedonlyönti

4. Matemaattinen lähestymistapa

Kilpaillessani ruoanlaittokilpailuissa minun tulee toisinaan investoida kunnolla aineksiin. Tiedän, että osaan laittaa herkullista ruokaa, mutta ilman laadukkaimpia aineksia lopputulos jää vajaaksi. Rahan käyttäminen laadukkaisiin aineksiin voi tuntua pelottavalta, sillä kilpailussa voittamiselle ei ole mitään takuuta.

Urani alkutaipaleella tärkeintä oli saada kokemusta kilpailullisesta ruoanlaitosta, ja siksi pelasinkin aina varman päälle valmistamalla perinteisempiä ruoka-annoksia. Myöhemmin siirryin kuitenkin panostamaan aineksiin voidakseni loihtia jotain säväyttävää.

Sama periaate pätee myös jalkapallovedonlyönnissä erääseen matemaattiseen lähestymistapaan, joka tunnetaan nimellä Kellyn kaava.

Tässä jalkapallon vedonlyöntistrategiassa käytetään kaavaa sekä pelikassajärjestelmää voiton tekemiseksi. Tämän lisäksi sinun tulee tietysti myös käyttää muita vedonlyönnin perussääntöjä, eli etsiä arvovetoja, arvioida voittotodennäköisyyttä sekä laskea optimaalinen panoksen suuruus. Alla olevasta esimerkistä näet, miten Kellyn kaavaa sovelletaan käytännössä.

Burnley ja Arsenal ottavat mittaa toisistaan jalkapallo-ottelussa, jossa Burnleyn voitolle tarjotaan kerrointa 5.00. Tämä vastaa 20% todennäköisyyttä voittaa. Olet huomannut, että Arsenalilla on ollut vaikeuksia vierasotteluissa, ja lisäksi se kilpailee Euroopassa keskellä viikkoa. Uskot Burnleylla olevan parempi todennäköisyys voittaa, kuin mitä kertoimet antavat olettaa. Arvioit Burnelyn voittotodennäköisyyden olevan lähempänä 30%:a, mikä jättää tappion todennäköisyydeksi 0.70.

Nyt voit siirtää nämä tiedot alla olevaan kaavaan:

Vetoon käytettävä pelikassan osuus% = (kerroin – 1 x todennäköisyys) – tappion todennäköisyys / kerroin – 1

Esimerkkivedossa kaava näyttäisi siis tältä:

Vetoon käytettävä pelikassan osuus% = (4.00 x 0.30) – 0.70 / 4 = 0.125 = 12.5%

Tämä tarkoittaa sitä, että sinun tulisi panostaa vetoon 12.5% osuus pelikassastasi. Jos aloitat esimerkiksi 100€ pelikassalla, sinun tulisi lyödä vetoa 12.50€ suuruisella panoksella.

Tämä on suhteellisen aggressiivinen jalkapallon vedonlyöntistrategia, joka edellyttää arvovetojen käyttämistä. Alkuvaiheessa on suositeltavaa noudattaa varovaisuutta, eikä voittotodennäköisyyttä tule arvioida yläkanttiin. Tämä estää sinua käyttämästä liian suurta osuutta pelikassastasi vedonlyönnin alkuvaiheessa, ja auttaa osaltaan aloittamaan mukavien tienestien ansaitsemisen.

 • Matemaattinen lähestymistapa
 • Käyttää pelikassaa
 • Arvokkaiden vetojen tekeminen avainasemassa

5. Asioiden jättäminen viime tippaan

Haluan olla aina mahdollisimman hyvin valmistautunut keittiössä, mutta toisinaan minua pyydetään valmistamaan ruoka-annos viime hetkellä. Vieraat saattavat saapua myöhään ja vaatia kasvisruokavaihtoehtoa tai toinen ravintola pyytää minua tuuraamaan vakikokkia.

Nämä tilanteet ovat aina itselleni mieluisia, sillä vaikka joudunkin jättämään kesken sen, mitä olen tekemässä, ansaitsen samalla paljon rahaa. Tämä tilanne on verrattavissa toiseen suosimaani jalkapallon vedonlyöntistrategiaan, joka liittyy ottelun loppuvaiheessa tehtyihin maaleihin.

Onnistunut vedonlyönti myöhäisistä maaleista koostuu kahdesta asiasta: live-vedonlyönnistä sekä ottelun seuraamisesta reaaliajassa. Jos ottelun tilanne on tasan, kun peliaikaa on jäljellä 15 minuuttia, kertoimet molempien joukkueiden voitolle ovat kasvaneet huomattavasti. Tasapeli on veikatuin lopputulos, jolloin sen kertoimet ovat myös pienemmän. Esimerkiksi ottelussa, jossa peliaikaa on jäljellä 15 minuuttia ja tilanne on tasan 2-2, vedonvälittäjä voi tarjota tasapeliin niinkin pientä kerrointa kuin 1.33.

Kotivoiton kerroin voi olla 4.00, kun taas vierasvoiton kertoimeksi tarjotaan 7.00. Kuten ehkä huomaatkin, kertoimet ovat erittäin houkuttelevia, mikä johtuu siitä että kello tikittää eikä uuden maalin tekemiselle ole enää paljon aikaa. Jos ottelun loppuvaiheessa kuitenkin tehdään maali, se myös todennäköisesti ratkaisee ottelun lopullisen tuloksen. Tässä jalkapallon vedonlyöntistrategiassa avainasemassa on katsoa itse peliä reaaliajassa. Jos voit katsoa ottelua live-streamin kautta tai perinteisesti televisiosta, voit arvioida pelin kulkua sekä sitä, mitä kummallakin joukkueella on pelissä. Tarvitseeko toinen joukkue voittoa enemmän? Luoko toinen joukkue enemmän maalintekopaikkoja ja puskee tosissaan kohti voittoa? Yrittääkö voittoa kaipaava joukkue puskea vastapuolen päätyyn heikoin tuloksin? Tässä on vain kolme esimerkkiä siitä, mitä ottelun viimeisen 15 minuutin aikana voi tapahtua.

Tämä jalkapallon vedonlyöntistrategia pohjautuu luonnollisesti vedonlyöjän omaan arviointikykyyn ja taitoihin arvioida, mitä ottelussa tulee todennäköisesti tapahtumaan. Jos molemmat joukkueet pelaavat tasaisesti torjuen toistensa hyökkäykset, vetoa ei luonnollisestikaan kannata tehdä lainkaan. Jos kuitenkin uskot vahvasti, että toinen joukkue tulee tekemään maalin ja voittamaan ottelun, voit tehdä vedon erinomaisilla kertoimilla.

 • Live-vedonlyönti
 • Koti- / vierasjoukkueen voitto
 • Seuraa ottelun kulkua

6. Matalan riskin yhdistelmävedot

Kun minua pyydetään valmistamaan ruokaa isoa tapahtumaa varten, minun tulee päättää mitä ruokalajeja voin käyttää sekä mitkä ovat luotettavimpia vaihtoehtoja. Suurelle ihmismäärälle kokkaaminen on haastavaa, mutta minulla on omat luottoannokseni, joista tiedän ihmisten pitävän.

Käännyn aina näiden ruokalajien puoleen ja yhdistettynä ne muodostavat erittäin maittavan aterian vieraille ansaiten aina osakseen vuolaat kehut. Sama pätee myös vedonlyöntiin jalkapallossa – vahvojen suosikeiden valitseminen vetokupongille on yksi jalkapallon vedonlyöntistrategia, jota käytän mielelläni silloin, kun minulla on riittävästi varoja pelikassassa vedon tekemiseksi.

Matalan riskin yhdistelmävetojen suurimpana haasteena onkin se, onko pelaajalla riittävästi varaa kannattavan vedon tekemiseksi. Tämän jalkapallo vedonlyöntistrategian onnistunut toteuttaminen edellyttää, että osaat tunnistaa vähintään kolme suosikkia. Mitä vähemmän tunnettuja valitsemasi joukkueet ja sarjat ovat, sitä parempi.

Jokaisessa jalkapallosarjassa ympäri maailmaa on omat vahvat suosikkinsa eri peleihin. Jos valitset vähemmän suosittuja sarjoja, kuten Sveitsin, Espanjan tai Australian kakkosliigoja, löydät ennakkosuosikeille parempia kertoimia.

Voit tehdä esimerkiksi yhdistelmävedon, jossa veikkaat ottelun voittajaa, yli/alle 1.5 maalia ja sitä, että suosikkijoukkue tekee ottelussa maalin, ja lyödä jokaisessa vetoa suosikkijoukkueen puolesta. Jos pysyttelet mieluummin vain yhdessä tietyssä vedonlyöntipelissä, voit myös hyvin veikata kolmen eri ottelun voittajaa. Valitsemallasi vedon tyypillä ei ole juurikaan merkitystä.

Sen sijaan olennaista on oikean kokoisen panoksen käyttäminen. Sinulla tulee olla riittävästi rahaa vedon tekemiseksi, sillä muuten vedon palautukset jäävät sen verran pieneksi, ettei sen tekeminen ole kannattavaa. Aloita panoksella, joka sinulla on myös varaa hävitä ja kasvata sitä ajan myötä käyttämällä tätä jalkapallon vedonlyöntistrategiaa. Voit joko kotiuttaa tietyn osuuden voitoistasi tai käyttää voitot muiden vetojen tekemiseksi – isommalla panoksella – sekä tehdä näin enemmän voittoa jokaisella vedolla.

Kuten kaikki muutkin jalkapallon vedonlyöntistrategiat, myös tähän sisältyy omat riskinsä, vaikka vetoa lyödäänkin vahvojen suosikkien puolesta. Niin epätodennäköiseltä kuin se vaikuttaisikin, asiat voivat aina mennä yllättäen pieleen, joten älä koskaan lyö vetoa yli varojesi.

 • Lyö vetoa suosikkien puolesta
 • Yhdistä vetoja
 • Vaatii isoa panosta

7. Yli/alle -vedot hieman eri tavalla

Olen kokkina kuuluisa yhdestä ruoka-annoksesta, jonka useimmat ensimmäistä kertaa ravintolaani ruokailemaan saapuvat asiakkaat tilaavat. Tämä annos on erittäin kallis, mutta ruoanlaatu on vertaansa vailla, vaikka itse sanonkin!

Jos ruokalistaa katsoo kuitenkin hieman tarkemmin, voi huomata, että sieltä löytyy hyvin samankaltainen ruoka-annos lähes puolet edullisempaan hintaan. Laatu ei vastaa nimikkoannoksen standardeja, mutta se on erinomainen vaihtoehto pienemmän budjetin asiakkaille, sekä henkilöille, jotka haluavat kokeilla jotain erilaista.

Vertaan tätä tilannetta jalkapallovedonlyönnin yli/alle -vetoihin. Suurin osa tavallisista vedonlyöjistä käyttää vetokupongillaan yli/alle 2.5 maalia, mutta olen itse kehittänyt paremman vedonlyöntistrategian, jossa tämän sijaan keskitytäänkin yli/alle 1.5 maaliin.

Päästäksesi alkuun tee hieman taustatutkimusta jalkapalloseuroista, jotka ovat itsellesi tuttuja, sillä sinun tulee valita vähintään 10 ottelua joka viikonloppu nähdäksesi tuloksia. Valitse otteluita, joissa uskot tehtävän yli 1.5 maalia. Kertoimet yli 2.5 maalille antavat yleensä hyvää viitettä siitä, missä otteluissa nähdään yli 1.5 maalia, mutta käytä myös omaa tietämystäsi joukkueista päätöstä tehdessäsi.

Yli 1.5 maalin kertoimet jäävät tyypillisesti alle 1.40 suuruisiksi, mutta sillä ei ole merkitystä, koska lyöt vetoa useammasta ottelusta joka viikonloppu. Strategian onnistunut toteuttaminen edellyttää, että käytössäsi on 50€ jokaista vetoa kohden.

Jos lyöt vetoa 50€ panoksella ja 1.20 kertoimella siitä, että ottelussa tehdään yli 1.5 maalia, voittava veto palauttaa 60€ – ja jäät siis 10€ voitolle. Kyseessä ei ole kovin suuri rahasumma, mutta tehdessäsi vastaavia vetoja 10 kappaletta, jäät viikonlopun päätteeksi 100€ voitolle, mikäli jokainen veto osuu oikeaan.

Vaikka vain kahdeksan kymmenestä tekemästäsi vedosta voittaisi, jäät silti 80€ voitolle, mikä ei ole lainkaan huono suoritus yhdeltä viikonlopulta. Tilastot ovat puolellasi, kun lyöt vetoa yli 1.5 maalista, sillä 70-80% jalkapallo-otteluista nähdään yli 1.5 maalia. Ennen kuin teet vedot, muista kuitenkin tutkia asiaa tarkkaan, jotta voit löytää juuri ne ottelut, joissa tullaan todennäköisimmin näkemään yli 1.5 maalia.

 • Yli/alle 1.5 maalia
 • Käytä tietoja valitessasi otteluita
 • Tee vähintään 10 vetoa

Nyt sinulla on käsissäsi parhaat jalkapallon vedonlyöntistrategiat. Valitse jalkapallon vedonlyöntistrategia, joka sopii parhaiten omaan pelityyliisi ja budjettiisi, ja katso paljonko voit tehdä voittoa. Kuten jo aiemmin mainitsinkin, ei ole mitään absoluuttista varmuutta sille, että onnistut ansaitsemaan rahaa lyömällä vetoa jalkapallosta, joten älä koskaan lyö vetoa yli varojesi.

Toivon, että pidit tästä katsauksesta omiin jalkapallon vedonlyöntistrategioihini, ja odotan innolla näkeväni sinut keittiössäni pian uudelleen!